Garanti Şartları
Garanti kapsamındaki ürünler için herhangi bir ücret ödemesi gerçekleşiyor mu?
Nitelikli malzemeden üretilen makinelerimiz sizi uzun yıllar boyunca bir gün dahi yarı yolda bırakmayacak dayanıklılığa sahip şekilde üretilmektedir. Ayrıca ilk günkü performansın korunması ve sürekli yüksek kapasitede çalışması amacıyla işletmenize özel kullanım ve bakım eğitimlerimiz ile makine bakım kitapçığımız bulunmaktadır. Fakat olası bir garanti sürecinde, ilk 1 yıl içerisinde garanti kapsamına dahil olan tüm arızalar için verilecek servis hizmetlerinde yalnızca yol, yemek ve konaklama ücretleri müşterilerimiz tarafından karşılanacak olup diğer tüm destek hizmetleri firmamız sorumluluğundadır.
Garanti kapsamında servis talebi ihtiyacı ne kadarlık sürede karşılanmaktadır?
Teknik konulardaki soru ve sorunlarınıza cevap veren anlık destek hattımız, global çapta yedek parça hızlı tedarik zincirimiz ile sizlere anında çözümler üretmekteyiz. Oluşabilecek maksimum problem durumunda ise hemen 2 gün içerisinde, şehir dışı taleplerde ise 7 gün içerisinde personellerimiz süratle yönlendirilip müdahale işlemi gerçekleştirilecektir. Yurtdışından gelen servis talepleri de vize işlemleri ile diğer işlem süreçleri uygun olduğu takdirde ivedilikle en fazla 15 gün içerisinde karşılanacaktır.
Garanti desteğini hangi koşullarda alabilirim?
Makinelerinizin garanti sürelerinin takibini yapmanız önemli bir husustur. Garanti sürenizin başlangıç ve bitiş tarihleri içerisinde ürün garantisi kapsamındaki tüm durumlarda firmamız ile iletişime geçip destek talebinde bulunabilirsiniz.
Garanti kapsamını korumak için neler yapmalıyım?
Talimatlara uyarak kullanmak makinelerin garanti kapsamı içerisinde kalmasına olanak sağlayacaktır.
Garanti Dışı Durumlar
Hangi durumlarda garanti kapsamı dışına çıkılmaktadır?
Makinelerin kullanım talimatları dışında gerçekleştirilen tüm işlemler, uygun şartlar sağlanmadan ve uygun olmayan şekilde makinelerin kullanıcı hatalı kullanımlarından gerçekleşen arızalar makinelerimizin garanti kapsamları dışına çıkmalarına neden olmaktadır. Ayrıca halıları makinenin içerisine katlayarak yerleştirip yıkamak, baskı şiddetlerini gerektiğinden fazla ayarlayıp makineyi zorlamak, makineyi uygun olmayan hızlarda kullanmak, halıları fırça ve bant devirlerinde yıkamaya çalışmak gibi durumlar, kullanıcı kaynaklı yanlış kullanım olarak değerlendirilen hususlara örnek olarak verilebilir ve daha farklı birçok kullanım hatası da olabilir. Makinelerinizde herhangi bir sıra dışı ses, olumsuz bir çalışma vs. problemlerin gerçekleşmesi gibi durumlarda, önemsememek, görmezden gelmek, firmaya geri bildirimde bulunmamak ve makine kullanımına devam etmek, makinede birçok sorun yaşanmasına sebep olmaktadır.
Özel Şartlar
Halıyı yıkama biçiminden kaynaklı hatalar neden garanti kapsamı dışında kalmaktadır?
Endüstriyel halı yıkama makinelerinde, ince ve hassas nitelikte halıların üst üste olacak biçimde yıkama işlemine sokulması yanlış bir yöntem olarak değerlendirilmektedir. İnce ebatlarda bulunan halılar, disk fırçaların baskı ayarlarından kaynaklı olarak fırçalarına dolanabilmektedir. Bu yolla fırça motorlarının yanmasına ve kırılmasına sebep olmaktadır. Makinelerin güçlü yapısı nedeniyle ince ve narin halıların yıkanması ile halılar ve makineler zarar görebilmektedir. Ayrıca makinelerin yıkayabileceği maksimum genişlik oranından büyük halıların da katlanarak yıkanması, sağa ve sola yönde hareket eden fırçaların zarar görmesine neden olmaktadır. Bu sebeple iki veya daha çok halının üst üste konularak veya katlanarak yıkanmasından doğan sorunlar garanti kapsamı dışında yer almaktadır.
Elektrik kaynaklı özel durumlar nelerdir?
Voltajda meydana gelebilecek dalgalanmalar, dengesizlikler, yükselme veya düşmeler, yetersiz topraklama ya da hiç topraklama bulunmaması, elektrik şebekesine ait voltaj değerlerinin uygun olmaması gibi etkenler makinede yer alan elektronik aksamın arızalanmasına sebep olabilmektedir. Bu sebeple işletmenizin, voltaj dengeleyici ve elektrik şebekesi ile ilgili tüm hususlarda zorunlu önlemleri almış olması önem arz etmektedir. Bu gibi şebeke kaynaklı arızalarda makinelerimiz garanti kapsamı dışında kalmaktadır. Oluşabilecek bütün kazaların önüne geçilmesi amacıyla topraklama işlemlerinin eksiksiz gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Talimatlara uyulmaması nedeniyle oluşabilecek kaza ve arızalardan firmamız sorumlu değildir. Gerekli talimatlara uyulduğu sürece makinenizden en yüksek performansı, en sağlıklı biçimde almayı sürdürebilirsiniz.
Kullanıcı kaynaklı özel şartlar nelerdir?
Yüksek sağlamlık ve nitelikte makineler üreten firmamız, makinelerin kullanımı noktasında gerekli eğitimler vermekte ve bilgilendirmeler yapmaktadır. Aynı zamanda ihtiyaç hali bütün durumlarda da destek taleplerine karşılık vermektedir. Konu ile alakalı global çapta hizmet veren, alanında profesyonel ekibimizden ivedilikle gerekli eğitim ve bilgilendirmeleri kolaylıkla alabilirsiniz. Eğitim almamış veya tarafımızca bilgilendirilmemiş çalışanlardan kaynaklı hatalı makine kullanımı ve akabinde meydana gelen arızalarda makine, garanti kapsamı dışına çıkmaktadır.
Baskı ayarlarından doğan özel şartlar garanti kapsamını hangi açılardan etkilemektedir?
Halılara gerektiğinden fazla baskı uygulamak, daha iyi temizlik sağlamamakla birlikte halı ve makinenin zarar görmesine neden olabilmektedir. Makinelerimizde minimum ve maksimum baskı ayarları tarafımızca yapılmaktadır. Baskı ayarının yükseltilmesi ile gerçekleştirilen yıkamalarda disk fırçalar zarar görerek taşıyıcı motorlarda zorlanmalar meydana gelmektedir. Bu sebeplerden dolayı, baskı ayarlarının firmamız kontrolü dışında değiştirilmesi tavsiye edilmemekte ve makinenin garanti kapsamı dışına çıkmasına yol açmaktadır.
Makine yapısının bozulmasından oluşan özel şartlar nedir?
Makinelerimizin üretimini gerçekleştirirken uzun yıllar boyunca sorunsuz kullanıma uygun nitelikte malzeme tercihi yapılmaktadır. Makine gövdesine delik açılması veya kaynak yapılması ile oluşabilecek arızalar, ürünleri garanti kapsamı dışına çıkarmaktadır. Makinelerimiz paslanmaya karşı krom ve galvaniz ile kaplanmaktadır. Sonradan yapılacak her işlem, bu paslanmaz özelliğin ortadan kalkmasına neden olabilmektedir. Bu sebeple parça kesilmesi, kaynak yapılması vb. işlemler sonucu meydana gelebilecek kırılma veya arızalar, garanti kapsamı dışında kalmaktadır.
Yeterli temizlik yapılmaması sebebiyle oluşabilecek problemler nelerdir?
Halı temizleme işlemi sırasında halılardan çıkan kıl, tüy, hav vb. yabancı nesneler, bant aralarına ve çalışan mekanizmaların içlerine yerleşebilmektedir. Bu partiküllerin birikmesi, aksamların zarar görmesine neden olmaktadır. Bant toplarında ve konveyör bantlarda oluşan arızalar çoğunlukla temizlik işleminin tam yapılmamasından kaynaklanmaktadır. Firmamız tarafından kullanıcılara, gerekli bilgilendirmeler ve makine temizliği konusunda işlemlerin eksiksiz yapılması vurgulanmaktadır. Bu hususta gerekli tedbirlerin alınmasının önemine değiniyor, konu bakımından meydana gelen problemlerde garanti kapsamı dışında kalınacağını belirtmek istiyoruz.
Bakım Talimatları
Motorda olası dışı bir durum söz konusu olduğunda ne yapılması gerekmektedir?
Öncelikle makineden herhangi bir ses değişikliği gelmesi durumunda elektrik teknisyeni tarafından kontrolünün sağlanması gerekmektedir. Eğer makinenizden mekanik bir ses duyuluyor ise rulman ve redüktör dişlilerinin kontrolü gerçekleştirilmeli, titreme ve mekanik bir ses gelmesi durumunda da bağlantı ekipmanlarının kontrolünün yapılması önem arz etmektedir.
Fırçaların uzun süreli performansı için bakım işlemleri nasıl gerçekleştirilir?
Fırça kılları herhangi bir yöne yatıyorsa fırçaların değişim işleminin sağlanması gerekmektedir. Aksi takdirde yıkama performansında düşüş ihtimali görülebilmektedir. Ayda bir defa fırçalar sökülüp kılların içlerinin temizlenmesi ve fırçaların makineye ilk takılması sürecinde ön alıştırma yapılması, dikkat edilmesi gereken önemli hususlar arasında yer almaktadır.
Zincir dişlilerin bakım işlemleri nasıl olmalıdır?
Zincir ekipmanların çalışmadan dolayı deformasyona uğraması zaman içerisinde uzama yapabilmektedir. Bu sebeple gerdirme yerlerinden gerdirilmelidirler. Zincir ve dişlileri iki haftada bir defa gres yağı ile yağlanması ve kesinlikle yağsız bırakılmaması, temkinli olunması gereken noktalardır. Ayrıca yukarı aşağı yönde kare diş somunlarının yağlanması da uzun süreli performansın sağlanmasında etkili olacaktır.
Rulmanlar konusunda nelere dikkat edilmelidir?
Çalışma esnasında mekanik bir ses gelmesi durumunda teknisyen tarafından kontrolünün sağlanması ve çok ses gelen veya sıkışan rulmanların mutlaka değiştirilmesi, önem arz eden konulardır. Bununla birlikte yataklı rulmanların iki haftada bir mutlaka yağlanması gerekmektedir.
Konveyör bandın kullanımında nelere dikkat edilmelidir?
Konveyör bant, iş bitiminde bol ve duru su ile yıkanmalı, deterjan ve kimyasal kalıntılarına dikkat edilerek bant üzerinde bırakılmamalıdır.
Yüksek verimin korunması noktasında nüzullerin bakımı nasıl olmalıdır?
Su ve deterjan nüzullerinin ayda bir temizlenmesi uzun süreli performansın korunması amacıyla önemlidir. Ayrıca su ve deterjan motor basınçlarının da düzenli aralıklar ile kontrol ettirilmesi gerekmektedir.
Elektrik ile alakalı nelere dikkat edilmelidir?
Elektrik ve elektronik bağlantı ekipmanlarına su ve sıvı maddelerin gelmemesine dikkat edilerek kablo ve tesisat yerinden çıkartılmamalıdır. Elektronik kontrol panosu yerden 40 cm yukarıda tutulmalı ve hareket sensörlerinin önüne yabancı cisimler gelmesi önlenmelidir. Ayrıca fırça switchleri yerinden kesinlikle oynatılmamalıdır.